A big family

Varoituksen sana: Osa saattaa olla osan kestosta johtuen varsin sekava, sillä en muista enää tarkoin mitä millekkin kuvalle olin suunnitellut.


"Kotona ollaan!" Heather karjaisi heti avattuaan oven. Hänellä oli sylissään pieni tyttölapsi, joka nautti auringosta täysin siemauksin.




Tähän väliin kasvaneen Keiran huone.



"Koska saan leikkiä uuden pikkusiskon kanssa?" Keira kysyi aamiaisella. Heather ja Tintti naurahtivat hieman ja katsoivat toisiaan hetken.
"Pian varmaan. Odotetaan, että hän hieman kasvaa." Tintti selitti hymyillen tyttärelleen.



"Pikkuinen äläpäs nyt roiski." Heather kujerteli illemmalla nuoremmalle tyttärelleen Katelle. Tyttö tykkäsi kovasti roiskia vanhempiaan, eikä edes yrittänyt lopettaa käskyistä.



Tältäpä näyttää kasvanut Kate : ) 




"Kulta.. Oletko suunnitellut montako lasta tahtoisit?" Heather kyseli katsellessaan telkkaria Tintin kainalossa.
"Olisiko sinusta tarve lisälapsille?" Tintti kysyi saavutettuaan Heatherin mahdollisen ajatuksen.
"Olisiko se mahdollista?" Heather kysyi innoissaan hypäten miehensä syliin, joka hymyili jo viekkaasti vaimolleen.



 "Äiti tulee ihan juuri, Kate, odota nyt hetki." Heather mutisi syödessään salaattia kiireessä. Kate oli parkunut maassa jo hetken, mutta Heatherin tahtoessa pitää huolta kunnostaan ja hyvinvoinnistaan, ei nainen ollut pompannut heti pystyyn. 

* * * * * *


"No joko sinä taas heräsit?" Heather kysyi kujerrellen Katelle, joka näytti hieman uniselta. Oli kulunut muutama vuosi, mutta lasta ei pariskunnan yrityksistä huolimatta kuulunut vieläkään. Heather katsoi hieman surullisin silmin kehtoa, johon hän kovasti tahtoi täytettä, kun Katekin jo muutaman vuoden päästä jättäisi sen ja siirtyisi suurempiin sänkyihin.



Heatherin kutsuttua Tinttiä lapsenvahtihommiin, Heatherin kun täytyi ruokkia myös Keira, oli Tintti saapunut huvittamaan todella nopeasti toista tytärtään. Tintti sai lähes kenet vaan nopeasti nauramaan, ja kun kyseessä oli vieläpä pieni lapsi, joka kaiken lisäksi palvoi isäänsä, oli homma varsin helppo.



"Sinunkin täytyisi varmaan tietää, että saatat saada muutaman vuoden sisässä pikkusisaruksen." Heather kertoi Keiralle kokattuaan. Tintti oli näköjään aikaisemmin käynyt syömässä muroja, ja tietenkin jättänyt kuppinsa muiden murheeksi. 
"Taas.." Keira mutisi ja lappasi suuhunsa ruokaa. Hetken kuluttua tyttö kuitenkin hymyili äidillensä, joka näytti hieman toruvalta.



Muutaman kuukauden kuluttua Heather sai vihdoinkin toivon kipinän huomatessaan, että hänellä oli aamupahoinvointia. Jotenkin samanlaista kuin hänen odottaessaan Keiraa tai Katea.



"Kulta! Olen tarkkaillut tilannetta, ja minulla on ollut nyt noin viikon verran samanlaista aamupahoinvointia kuin Keiraa ja Katea odottaessa!" Heather sanoi juostessaan riemuissaan kohti Tinttiä, joka katseli parhaillaan teho-osastoa sohvalla. 



"Sepä mahtava uutinen! Onko se todella tuon huudon arvoista? Siis, tuottaako se synnytys tuollaista tuskaa, mitä tuo huuto yrittää viestittää?" Tintti kysyi kiinnittäessään yhä huomionsa telkkariin, jossa oli synnytys menossa, jopa normaalia pahempi.



Pian Heatherin raskaus alkoi jo näkyä, ja nainen esitteli vatsaansa varsin ylpeänä. Joskus Keiran mukaan jopa liian, mutta Tintin mukaan siedettävästi. Tosin, kuka mies ei nauttisi alusvaatteillaan hilluvan, raskaana olevan vaimonsa näkemisestä.



Valmistelin muuten Katenkin tulevan huoneen valmiiksi.



Raskaus oli sujunut mutkitta, ja laskettu aikakin lähestyi huimaavaa vauhtia. Heather oli pysynyt varsin tyytyväisenä raskauden aikana, josta myös lääkärit olivat hämmästyneesti sanoneet. Lisäksi he olivat kertoneet, että tulossa olisi kaksoset. 



Heather istuskeli rauhassa sohvalla katsoen teho-osastoa, johon oli jäänyt miehensä takia koukkuun. Yhtäkkiä hän tunsi viiltävää kipua ja hän henkäisi huomatessaan, että supistus oli mennyt ohi. Sitten se tuli toistamiseen.



"Tinttii! Auta nyt!" Heather ulvoi kuin susi ja piteli vatsaansa lapsiveden valahtaessa maahan hänen jalkojaan pitkin. Heatheria ällötti tunne, jonka valuminen tuotti, mutta hän yritti siirtää sen sivuseikaksi, ja keskittyi nyt avun saamiseen ja itsensä hengissä pitämiseen.



"Garhh! Tinttii!" Heather jatkoi ja piteli vatsaansa tuskaisena. Pian Tintti juoksi hengästyneenä portaista, perässään Keira.
 
* * * * * *


"Äidin mussukka.." Heather mutisi vastasyntyneelle lapselleen. Oli kulunut muutama kuukausi synnytyksestä ja Heather oli onnensa kukkuloilla. Itse asiassa, hän oli saanut kaksoset. Hieman erikoisemman ihonvärin omaava tyttölapsi oli saanut nimekseen Katlin.



Toinen vastasyntyneistä oli vaalea poikalapsi, Kim. Kumma kyllä, oli jokaisella lapsista mustat hiukset, vaikkei kumpikaan vanhemmista sellaisia omistanut. Tintti veikkasi vakaasti, että Amber (Tintin äiti.) olisi tämän takana.



"Olen suunnitellut, että laittaisimme lapsemme yksityiskouluun.." Heather aloitti pariskunnan katsellessa televisiota illalla.
"Sehän maksaa maltaita." Tintti sanoi ja katsoi rakastavaisesti vaimoaan. 
"Koulutus maksaa aina." Heather sanoi ja hymyili miehelleen anovasti. Lopulta mies nyökkäsi huokaisten, samalla välttäen väittelyn.



"Rehtorin olisi siis tarkoitus tulla tänään?" Tintti kysyi muutaman viikon kuluttua päivällisellä. Heather nyökkäsi hymyillen ja kosketti Tintin kättä rohkaisevasti.
"Hyvin se menee." Heather vakuutti ja katsoi miestään suoraan silmiin.



Muutaman tunnin kuluttua yksityiskoulun rehtori saapui, ja Heather oli vastaanottamassa häntä ilomielin. 
"Tulette varmasti tykästymään perheeseemme." Heather sanoi hymyillen herttaisinta hymyään. 



"Me teimme sen." Heather mutisi miehensä korvaan myöhemmin illalla. 
"Sinä teit sen." Tintti korjasi ja suukotti vaimoaan ripeästi. Yksityiskoulun rehtori oli pitänyt perheestä kovinkin paljon, ja valinnut oitis Keiran ja Katen seuraavasta lukukaudesta alkaen kouluunsa. 



Muutamien kuukausien päästä paljastui taas iloinen yllätys, sillä Heather oli vielä uudestaan raskaana. Nainen rakasti hoitaa kotihommia, ja vaikka perheellä siivoja kävikin, yritti Heather silti siivota mahdollisimman paljon.



Jokainen aamu Tintti kokkasi koko perheelle kasallisen ruokaa, heräten sen takia muutaman tunnin aikaisemmin kuin muut. Toki lämmin sänky houkutteli yhä enemmän ja enemmän, mutta perhe tarvitsi tietenkin ruokaa.



Ennen syömistään Heatherin hommiin kuului vaihtaa vauvojen vaipat sekä hellitellä näitä. Toki Tinttikin näitä hoiti, mutta Heather oli selvästi parempi hommassa.



"Äiti.. Miksi meillä on niin paljon sisaruksia?" Kate kysyi istuessaan aamiaisella keittiössä.
"Me isin kanssa tykätään lapsista." Heather vastasi hymyillen tyttärelleen. 
"Ja niiden teosta.." Keira mutisi ja jatkoi syömistään nauraen hieman.
"Keira!" Heather torui esikoistaan. Milloin lapset kasvoivatkaan noin isoiksi..



Heather oli toki raskauden uuvuttama ja nukkui sen takia varsin paljon. Uloskin oli tullut jo nätti kerros lunta ja parhaillaan satoi yhä lisää ja lisää.
 
* * * * * 


 "Hei isä." Tintti tervehti Maxia, joka oli tullut katsomaan lapsenlapsiaan.
"No näytäppäs ne pikkuisesi." Max sanoi nauraen ja halasi poikaansa, jolla oli varsin iso perhe.



Keittiössä Heather syötti nuorinta lastaan Katlinia. Heather nautti tytön syöttämisestä, kun taas Tintti tykkäsi hoitaa enemmänkin Kimin hoitamisen, ei sillä, että kumpikaan toista lasta syrjisi.



Keiralla oli omalaatuiset paikkansa tehdä läksyjä, sillä oma huone ei tälle kelvannut. Syystä tai toisesta. Tällä kerta Keira oli paikantanut vessan, jossa näytti viihtyvän, sillä tyttö anoi jatkuvasti myös nukkumista kylpyammeessa.



Kiukunpuuskassaan Keira rikkoi myös huoneessaan olevan nukkekodin, vaikka pitikin siitä. Tyttö oli varsin äkkipikainen, eikä häntä saanut myöskään lohdutettua mitenkään. Niin sanotusti, vaikea lapsi.




Lapset kasvoivat ripeää tahtia, ja pian kaksosetkin olivat jo taaperoiässä. Vaativia kumpikaan ei ollut, mutta osasivat kyllä huutaa tarvittaessa varsin kovaa.



Myös Keira oli siirtynyt teini-ikäisten maailmaan. Tytön äkkipikaisuus oli hieman hiipunut kasvun myötä, mutta tyttö osasi yhä raivota ja paiskautella ovia. 



Heatherkin alkoi olemaan jo viimeisillään raskaana. Heather ja Tintti odottivat innoissaan, myös hieman kyllästyneinä, lapsen syntymää, kun laskettu aika oli ollut jo muutama päivä sitten.



Nukketalon tilalle Keira oli huoneeseensa saanut maalaustelineen, joka tyttöä miellytti paljon enemmän kuin nukketalo. Tyttö viettikin nykyisin vaikka kuinka paljon aikaa huoneessaan. Milloin yksin, milloin kavereidensa kanssa.



 Heather oli myös raskauden aikoina kiintynyt vaahtokylpyyn, jonne hautautui vähintään kerran päivässä. Se rentoutti myös toisten lasten hoitamisessa ja hermojen kurissa pidossa. Lasten kanssa kun ei aina ollut helpointa.



Vuoden alussa oli alkanut uusi lukukausi ja vanhimmat tytöt pääsivät opiskelemaan uuteen kouluun. Keira yläasteelle ja Kate ala-asteelle. 



"Pian sinäkin menet jo kouluun.." Heather mutisi Katlinille, joka puhui ikäisekseen aika hyvin. 
"Äiti. Kouljuun." Katlin kujersi suloisesti. Heather hymyili iloisesti tyttärelleen ja katseli ensimmäistä poikaansa, joka nukkui sikeästi kehdossaan.



 Usein Heather istuskeli nykyisin yksin myöhäisellä aamiaisella, sillä vanhimmat lapset olivat koulussa ja kaksoset nukkumassa. Tintti oli parhaillaan tekemässä joitain omia juttujaan yläkerrassa koneella, joten hänestäkään ei ollut seuraa.




Rowyjen pihassa, ja talossa, ramppasi nykyään porukkaa mielin määrin. Itse perhe, postinkantaja ja siivooja. 




Onnistuneesti kuitenkin siivooja osasi rikkoa perheen astianpesukoneen, jolloin he joutuivat kaiken lisäksi tiskaamaan tiskialtaassa. Ei se toki muuten olisi haitannut, mutta Heatherin raskauden yhä mennessä yliaikaa, alkoi hänellä olemaan aika tuskaista. 
"Kyllä. Tarvitsemme korjaajan. Mitä? Odottaa? Olen viimeisilläni raskaana ja en todellakaan voi odottaa enempää, sillä minulla on neljä lasta hoidettavana, joten en todellakaan kerkeä tiskaamaan!" Heather karjui puhelimeen ja huohotti hetken puhelun loputtua. Ottipa huutaminen nykyään koville.



Keiran ensimmäinen päivä uudessa koulussa oli sujunut varsin hyvin ja tyttö oli oitis rientänyt vaihtamaan koulupuvun pois. Vaikka puku ihan nätti olikin, hän ei ollut niin paljoa hametyyppiä toisin kuin pikkusiskonsa.



Keira tykkäsi maalailla muutaman tunnin koulun jälkeen. Koulu kun oli hieman stressaavaa ja maalaus omalla tavallaan rauhoittavaa. Ei tyttö mikään kovin hyvä maalaaja ollut, mutta sai hän kirppiksillä aina muutaman simoleonin taskurahaa teoksistaan.




"Tiedäthän, että minä olen raskaana?" Heather kysäisi Keiran istuuntuessa sohvalle. 
"Ömm.. Joo?" Keira mutisi hieman hämillään varsin tyhmästä kysymyksestä. 
"Odotan kaksosia." Heather paljasti ja sai tyttärensä katseen kiintymään itseensä.
"Ja tahtoisin pyytää sinua esikoisenani hoitamaan välillä pikkusisaruksiasi.." Heather jatkoi ennen kuin Keira ehti sanomaan mitään. Samaisella hetkellä nainen tunsi synnytyskipuja muistuttavan tuskan.

- - - - - - - - - 
Tuollaista tällä kertaa. Osassa tosiaan kesti pitkään ja se saattaa olla varsin sekava. Mutta kommentteja tulemaan!