I'm sorry but I am..

001-normal.jpg002-normal.jpg

Oli aikainen lauantai aamu. Päivä alkoi normaaliin tapaansa Keiran kokkaillessa ja Heatherin hoitaessa lapsia. Lapsilla oli tänään luvassa paljon siivoamista, sillä ulkona oli harvinaisen viileää.

003-normal.jpg

Perhe söi ruuan vasta auringon paistaessa, syynä töiden venyminen. Keira naureskeli hiljaisesti Katen tavalle laittaa itsensä loistolookkiin pelkästään siivotessa.

004-normal.jpg006-normal.jpg

Ilta tuli työn tohinassa ripeästi ja lapset olivat jo menossa nukkumaan Heatherin ja Tintin jutellessa alhaalla.
"Meillä ei riitä rahat. Kouluun kuluu kauheasti rahaa, kuten myös talon ylläpitoon." Tintti selitti hieman ahdistuneena.
"Ei me voida ottaa lapsia pois koulusta!" Heather tiuskaisi ja katsoi anovasti miestään. 

007-normal.jpg

Pariskunnan riita johti heidät pois sohvalta. Luvassa oli kiivas mutta hiljainen taistelu. Kate oli tulossa alakerran vessaan, mutta kuullessaan vanhempiensa puheet jäi tyttö kuuntelemaan nurkan taakse kauhistuneena.

005-normal.jpg

"Äiti. Ollaanko me köyhiä?" Kate kysyi astuen esiin. Heather huokaisi syvään ja katsoi järkyttyneenä miestään. Molemmat istuuntuivat alas ja yrittivät näyttää rauhallisilta.
"Ei olla kulta. Rahat on vähän tiukilla, mene vain nukkumaan." Heather pyysi ja näytti hitusen vihaiselta. Kate totteli oitis ja lähti yläkertaan, kuullen yhä vanhempiensa sanaharkan.

008-normal.jpg"Mitä tunteja sinulla on tänään?" Tintti kysyi vanhimmalta lapseltaan yrittäen luoda jonkinlaista kontaktia tähän. 
"Musiikkia ja joitain lukuaineita." Keira vastasi kääntämättä päätään ja keskittyi aamuyön elokuvaan. 009-normal.jpg

Muutamien tuntien päästä lapset astelivat ärsyyntyneinä koulubussiin. Maanantait olivat aina yhtä vaikeita, varsinkin vanhimmille lapsille, jotka olivat lopen kyllästyneitä kouluun. Pienemmät kun olivat aina yhtä innoissaan.010-normal.jpg011-normal.jpg

Lasten vanhemmat tykkäsivät viettää päiviä kahdestaan, tosin eri puuhissa. Heather siivoili taloa, jottei siivoojalla olisi yhtä paljon siivottavaa. Taka-ajatuksena myös siivoojan pienempi palkka. Tintti taas nautti sohvalla elokuvista, jotka pyörivät jatkuvasti.
012-normal.jpg

Siivoojan tullessa töihin, päätti Heather toteuttaa mielessä pyörineen ajatuksen.
"Anteeksi, mutta me emme taida enää tarvita apuanne. Olitte kuitenkin hyvä siivooja, ja suosittelemme teitä eteenpäin." Heather kehui pitkäaikaista siivojaa, joka oli nähnyt muutamien lasten syntymän ja kasvun. Siivooja nyökkäsi pirteästi ja kiitteli kuluneista vuosista.

013-normal.jpg

Heather myös patisti laiskan miehensä etsimään jonkinlaista työtä, sillä raha ei ainakaan Rowyjen perheessä kasvanut puissa. Tintti tosin oli asiasta eri mieltä.
"Periaatteessa kasvaa.. Mistä raha tehdään? Paperista. Mistä paperia saadaan? Puusta." Tintti kiusoitteli näsäviisaasti ja laahusti yläkertaan etsimään töitä.
014-normal.jpg
015-normal.jpgVanhimpien tyttöjen tullessa koulusta, ottivat Heather ja Tintti heidät puhutteluun.
"Eli siis. Meillä on raha harvinaisen tiukilla, ja teidänkin pitäisi etsiä jonkinlaista työtä. Mikä tahansa kelpaa, kunhan saatte palkkaa. Ja tietenkin se on laillista." Heather selitti asiallisesti ja sai vastaansa tyttöjen kauhistuneet ilmeet. 
"Mites suu nyt pannaan nirppanokka?" Keira kysäisi lissumaiselta siskoltaan, joka suosi vain merkkivaatteita. 

016-normal.jpg

Heti seuraavalla viikolla Tintti pääsi jo töihin. Ala ei ollut hänen haaveensa, mutta voitti kuitenkin kaivostyöt. Ainoa huono asia työssä oli se, että alasta riippumatta joutui mies nousemaan aamulla aikaisin.
017-normal.jpg018-normal.jpg

Tähän väliin nuorimpien lasten huoneet, joissa on varsin huono sisustus, sillä Rowyilla tosiaan on rahakriisi : D
019-normal.jpg

Tintti uurasti usein ylitöitä, vaikka palkka oli varsin huono. Jokainen simoleoni oli silti tarpeeseen. Tintillä vähenikin yöunet runsaasti, ja mies ei tehnyt muutakuin nukkui ja söi.

* * * * * * *
020-normal.jpg021-normal.jpg

Oli aikainen aamu ja Keira kaatoi itselleen kupillisen kahvia virkistyäkseen. Tyttö oli täyttänyt vähän aika sitten 17 ja hänen piirteensä olivat muuttuneet jo paljon aikuismaisemmiksi. Tyttö kävi nykyisin myös töissä, kuten myös siskonsa Kate, joka tykkäsi silti laiskotella sängyn pohjalla.
022-normal.jpg
Keira kävi myös suukottamassa äitiään poskelle herätettyään tämän. Äidin ja tyttären välit olivat parantuneet huimasti noin vuoden takaisesta välikohtauksesta. Heather tosin ei tiennyt, että Keira oli yhä yhdessä Cainin kanssa. 
023-normal.jpg

Muutamien tuntien kuluttua oli taas aika lapsien lähteä 'innokkaina' kouluun. Keirakin suoritti toista vuottaan lukiossa, ja loistavin arvosanoin. Kate taas meni keskitasolla 6-8 numeroiden paikkeilla. 
024-normal.jpg”Äiti..Minun pitäisi kertoa jotain..” Keira aloitti ujosti äitinsä ollessa keittiössä. Heather kääntyi katsomaan tytäärtään ja odotti.
”Noh?” Heather kysäisi tietämättä asian sisältöä. Eikä varmaan koskaan osannut odottaa tälläistä.

025-normal.jpg

”Olen.. Olen..” Keira jatkoi ja hänen poskellee tipahti kyynel. Heather katsoi tytärtään ihmeissään ja pyysi tätä jatkamaan.
”Mikä voi olla niin paha asia ettet voi kertoa?” Heather kysyi huolestuneena.
”Olen raskaana.” Keira pamautti ja katsoi äitiään, joka ei sanonut sanaakaan. 
026-normal.jpg

Keira meni peloissaan istumaan tuolille ja alkoi itkemään.
”Se oli vahinko. En tiedä yhtään mitä minun pitäisi tehdä jaja..” Keira selitti hädissään ja kyyneleet valuivat vuolaasti tytön kasvoilla. Heather käveli tyynen rauhallisesti tyttärensä luo ja silitteli tätä.
”Älä murehdi kultaseni. Autan sinua kaikessa. Me kaikki autamme.” Heather mutisi rohkaisevasti, vaikka olihan hän tietenkin pettynyt tyttärensä kasvatukseen.

* * * * * * * *027-normal.jpg

”Ootko sä oikeesti paksuna?” Kate hihkui muutaman viikon päästä, kun asiasta oli kerrottu muullekkin perheelle. Keira mulkaisi siskoaan ja jatkoi syömistään.
”Olen.” Keira totesi syömisensä välissä. 
”Onko se Cainin?” Kate kuiskasi hiljaisempaa, jottei Heather kuulisi mitään asiasta.
”Joo.” Keira totesi vähän surullisempana. ”Mutta se ottaa vastuuta tekosistaan.” Keira lisäsi ennen kun Kate ehti sanoa mitään.
028-normal.jpg029-normal.jpg

Keira oksenteli paljon raskausaikanaan ja oli muutenkin varsin huonovointinen. Lisäksi häntä kiusasi oire nimeltä perheenjäsenet. Kaikki oli poikkeuksellisen innoissaan raskaudesta. Yllättävimpiä oli tietenkin Heather ja Tintti, jotka olivat sopeutuneet hyvin ajatukseen, että heidän teini-ikäinen tyttärensä ”pilaisi” elämänsä liian nuorena. Isästä he eivät tosin tienneet mitään.
”Kukas isä on?” Tintti yritti yhä uudestaan. Tintin päätehtäväksi oli tullut isän selvittäminen. 

* * * * * * *

030-normal.jpg031-normal.jpg

”Oii. Vatsasi on jo niin iso. Pian se syntyy ja pääset vaihtelemaan vaippoja!” Heather iloitsi aina tasaisin väliajoin raskauden edetessä. Keira huokaisi syvään ja hymyili äidilleen. Olihan hänkin toisaalta innoissaan, mutta murehti usein, oliko lapsen pitäminen oikeasti hyvä vaihtoehto. Hän oli vasta niin nuori. 
032-normal.jpg

”Milloin voimme nähdä?” ääni kuului puhelimesta. Keira nielaisi ja mietti tekosyytä.
”Minulla on hyvin kiireistä koulussa vielä vähän aikaa. Täytyy myös tehdä kotihommia ja muuta.” Keira selitti ja tärisi kauhusta. Mitä jos tämä ei menisikään läpi? 
”Emme ole nähneet moneen kuukauteen.” Cain valitti puhelimessa. Keira myötäili ja jatkoi selittelyä katsellen samalla nopeasti kasvavaa vatsaansa.033-normal.jpg

”Tulkaapas kaikki lapsukaiset syömään terveellistä salaattia, jotta teistä kaikista kasvaa isoja ja vahvoja!” Heather kuulutti kovalla äänellä, jotta kaikki ympäri taloa kuulisivat. Pian lapsia alkoi valua syömään ja perhe hölisi yhdessä milloin mistäkin. Yleensä yllättäen: tulevasta perheenjäsenestä.034-normal.jpg035-normal.jpg

Pienemmät lapset nauttivat television ihanasta seurasta ja taistelivat ahkerasti kaukosäätimestä. Kate ja Keira taas puuhailivat omiaan tai pohtivat elämäänsä yhdessä. Pian tuli nukkumaanmenoaika lähes kaikille. Keira tosin ei tiennyt, että tämä olisi hänen viimeinen yönsä lapsena.036-normal.jpg

”Näinkö?” Keira varmisti äidiltään harjoitellessaan lapsensa pitelyä. Pian se alkoikin jo sujua, vaikka ylpeä isoäiti halusikin jatkuvasti pitää lasta sylissään. Onneksi Keira oli jääräpäinen persoona ja taisteli kynsin hampain lapsestaan. 037-normal.jpg

 

Keira oli myös kuukausien aikana muuttunut paljonkin aikuisemmaksi, sekä äidillisemmäksi. Kävihän tyttö toki vielä kouluakin, jolloin Heather pääsi omimaan lapsen kokonaan. Cainin Keira oli nähnyt pari kertaa, tosin ilman pariskunnan lasta. Keira ei ollut vieläkään kertonut miehelle lapsesta. 038-normal.jpg

Usein Keira tosin mietti, kuuluisiko Cainin tietää lapsestaan. Mutta toisaalta.. Mitäköhän Cain silloin tekisi? Sehän se ongelma itse asiassa olikin. Keira ei tiennyt suuttuisiko vai innostuisiko Cain asiasta. Ja toisaalta. Olihan hänen uransakin kannalta parempi, ettei mies edes tiennyt asiasta. Tosin, Cainhan oli jo teknisesti ottaen tehnyt rikoksen.039-normal.jpg

Lapsen kanssa Keiralla sujui hyvin. Tyttö kylvetti, syötti ja hoiti kaikki lapseensa liittyvät asiat niin hyvin, että Heather sanoi Keiran hoitavan lastaan paremmin kuin Heather Keiraa. Tällöin Keira aina puolusti äitiään ja kehui kuinka onnellinen lapsuus hänellä oli ollut.

040-normal.jpgLapsi sijoitettiin tietenkin Keiran huoneeseen, tämän sängyn viereen. Keira itse asiassa sai nukkua yönsä hyvin rauhallisesti, sillä lapsi ei yleensä inahtanutkaan yön aikana. Ehkä tämäkin asia tulisi muuttumaan joskus.

- - - - - - - - - - -

Vihdoin ja viimein sain tämänkin osan valmiiksi! Olen unohtanut totaalisesti kaikkien nimet, mitä on tapahtunut yms. joten osa oli varmaan aika sekava : D En osaa myöskään käyttää uutta vuodatusta, joten en tee uutta ilmoitusta osasta. Sitten toiseen asiaan.

Olen ajatellut, että teen ehkä pienen aikahypyn, jotta pääsisin hieman enemmän perille asioista, ettei juoni mene mitenkään hämäräksi. Tahtoisinkin siis tietää, mitä mieltä olette tästä asiasta. Jatkanko ilman mitään suurempia aikahyppyjä (riskillä, että muuttuu ehkä hieman sekavaksi) vai teenkö esim. nyt perijä-äänestyksen ja näemme sitten voittajan yliopistossa/aikuisena? 

Yritän taas päästä myös vauhtiin osien kirjoittamisessa kesän aikana. Tahdon siis tosiaan tehdä tarinan loppuun ja siinä tulee tietenkin kestämään, mutta kyllä tämä tästä. Toivottavasti kaikki lukijani eivät ole kaikonneet : D Matkoilla muuten olen heti kesän alussa 4-8.6. joten sillon en tosiaan pääse osia kuvailemaan tai kirjoittelemaan. Kesätöitäkin yms. on, mutta kuten sanoin. Tästä selvitään. Kommentteja kehiin siis! : )